Project

Posted on:

Well-Connected Sunroom Addition Connects With Woodsy Landscape

Scott Wilson Architect, Phipps Construction

Project Name

Well-Connected Sunroom Addition Connects With Woodsy Landscape

Project Status

Built

Year Completed

2013

Construction Cost

$250,000

Consultants

  • General Contractor: Skipper Phipps


Awards



Keywords

Additions

View all (5) images

Project Description

Priorities

• Incorporate a sunroom addition into the landscaped backyard

Solutions

The owners of this traditional home in Nashville wanted a new sunroom extending off the back of the house into their shaded, heavily wooded backyard. Scott Wilson Architect and Phipps Construction obliged, creating an addition that is integrated into the landscaping. Atop a steep hillside surrounded by trees the room has the feeling of a tree house.

The window-lined room connects the home to the great outdoors while providing a space to relax or entertain guests. Walls of windows and a cupola allow light to flood in during the day. The sunroom opens onto a small balcony that offers views of the lush backyard. Inside, a dining area and a masonry fireplace make the sunroom versatile and a welcoming space in all seasons.

Judges’ Comments

The judges praised this addition as “a beautiful little room [and] a sweet place to hang out,” complimenting details like the pretty balcony, cupola, and brick arch.

Products

Fireplace: site-built masonry
Windows: Jeld-Wen


Advertisement

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X