Project

Posted on:

Villers Abbey Visitor Center

Binario architectes

Shared By

Sfregam, Binario architectes


Project Name

Villers Abbey Visitor Center

Project Status

Built

Year Completed

2016

Construction Cost

$3,277,180


Team

  • Andrea Tenuta
  • Delphine Péters

Consultants

  • Landscape Architect: Du Paysage
  • Other: L'Escaut
  • Lighting Designer: Henriette Michaux


Type

Cultural

View all (116) images

Project Description

The Villers-La-ville abbey site is crossed and split by the N275 national road so it looses logic and unity. Architecture, through a common intervention in landscape and scenography fields, try to reunite the full cistercian composition plan. The project leads to a truly sequence from the parking to the ruins and prepares the visitors. The new path goes by the mill (reception hall, scenographic spaces, models room), reaches the hill across the new footbridge, continues through the garden, crosses the second bridge over the national road and finally goes down into the ruins. The project highlights a common thread by means of sober materials (corten, wood, concrete) set up in various ways.
Advertisement

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Firm

Close X