Posted on:

Deck House

Treacy & Eagleburger Architects


  • Jane Treacy
  • Carl Petty


  • Carl Petty Associates

Project Status


Room or Space



Award Winners

View all (6) images

Project Description

In this contemporary redesign, architect Jane Treacy not only honored the homeowners’ request to retain their kitchen’s outdoor  view, she worked with contractor Carl Petty to improve it. By creating a more open floor plan, Treacy was able to incorporate an existing dining room into a larger, more modern kitchen. 

Floor-to-ceiling windows and 8-foot-wide sliders seamlessly connect the indoor and outdoor spaces, allowing diners to enjoy the peaceful view of a waterfall and koi pond located at the rear of the property. Seating at a center kitchen island was designed to face the koi pond. A separate built-in-breakfast banquette faces a scenic woodland outlook for an alternate view.

The new floor plan also opens up the area between the kitchen and the double-height living room. Its more cohesive design gives the illusion of outdoor living from the comfort of indoors. The use of earth tones, a neutral color palette, and natural materials, such as hardwood and granite, combined with carefully-selected artwork, allow the koi pond and wooded surroundings to shine as the main focal points. 

See all the winners of the 2015 Remodeling Design Awards.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X