Posted on:

10 DESIGN | Huawei UAE Headquarters, Dubai, UAE


Shared By






949,503 sq. meters
View all (8) images

Project Description

Huawei recently announced its partnership with MENA’s largest ICT hub, Dubai Internet City (DIC) – a member of TECOM Group, to establish its national headquarters in the UAE. This long term investment will help to drive the country’s vision to make Dubai the smartest city in the world.


One of the key drivers for Huawei UAE Headquarters is its integration into the existing urban fabric. The building massing is carefully sculpted to relate to the height of the adjacent office building, stepping back to the north to allow views to the waterfront and providing an urban dialogue with the University buildings. The building massing sets back from Al Farak Street, naturally affording a large landscaped plaza in front of the building and creating a formal drop off experience and vibrant F&B terrace.

At the heart of the scheme was the concept of stepping (or elevated) gardens bringing the landscape up from the public drop off and arrival level up to the office environment. Large private and semi-private terraces and gardens are formed framing views to the waterfront at the roof and back to the Marina from the south. Primary office vistas to the south and east are maximised.
The building entrance is located on the south-east corner providing visibility and identity. Drop offs to the south and east filter into the building stepping and ramping up to the lobby via a series of landscaped terraces. The lobby itself is set back from the building façade above creating a covered and shaded space that is easily accessed from the retail and F&B facilities and the office lobby.

The façade design responds to the solar condition with a series of pre-cast concrete fins wrapping the building. To the south and east, they project out to self-shade the predominantly glazed façade with secondary fritting to the glass. To the north and west façades the fins are flush with the glass providing a more solid appearance and increased privacy. Again secondary fritting to the glass reduces solar glare and overlooking.

Double height elevated private gardens are sculpted into the building volume while large roof terraces accessible to all tenants are sculpted on the roof. These terraces are covered by a shading pergola protecting the spaces from solar glare.


Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting


3 Projects
Close X