Wonky Works

Making an irregular footprint work while maintaining the ad-hoc charm of the original structure and making sustainable upgrades.

BEFORE: The entry courtyard of the century-old San Francisco home.

BEFORE: Existing exterior condition and "ad hoc" form.

The new facade has FSC-certified cedar siding and high-performance wood windows.

The designers left the historic paneling throughout the home. The new aesthetic is open and contemporary as seen in this view from the dining area to the living room.

Modern details are integrated with the historic interior.

The new kitchen is open to the adjacent spaces but maintains the proportions of the original house. PRODUCTS: limestone, butcher block and Caeserstone counters; Miele dishwasher; Thermador oven; reclaimed barnsiding from Restoration Timber flooring

The renovation increases the connection between the indoors and outdoors as seen in this view from the entry courtyard.

The view from the second floor study.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X