Screen Saver

A commercial project in Tucson achieves a simple, functional design that packs in plenty of sustainable features and modern panache.

BEFORE: The existing building was a 30-year-old vacant retail space in central Tucson.

AFTER: The west façade, which includes the entry, after the renovation. This area was of prime concern because western exposure in Arizona means intense solar heat gain and glare. The painted steel façade provides shade, supports new solar panels, screens rainwater collection cisterns, and makes a bold and modern statement. PRODUCTS: Galvalume siding.

The renovated building entry boasts a new shade structure and solar panels.

The new entry courtyard and façade (with view to the north).

The open interior’s skylights and exposed structure offer both light and shade.

A detail of the polycarbonate divider (from Polygal) and sliding door.

An exploded section of the front façade.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X