Merit Award: Whole-House Remodeling: Letting There Be Light

By rethinking the space and maximizing sun exposure, architect Mary Cerrone and remodeler Charles Fisher transformed this dark, cramped row house into a dramatic, coherent home.

Dual archways frame the central kitchen of this 1915 home. Continuous burnished plaster, cherry casework and molding, and golden oak hardwood floors tie the entire main floor together.

Before. With no side windows, the existing home was dark and cramped.

A generous family room addition has abundant southern exposure. Varied ceiling forms and heights create distinct places within the larger space.

The street-facing bay window was reconfigured. Marble tile surrounds the fireplace.

The home gained a small but stylish powder room with glass tiled wall.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X