Merit Award: Mid-Century Scene Stealer

Located on a spectacular site, the remodel of this mid-century home makes the most of available views.

Glass, stone, wood and stucco forms complement the majestic nature of the site for this remodeled California hilltop home.

The master bath emphasizes the home's unifying philosophy of every room as a private sanctuary that balances utility, grace, and style.

Grand in size yet intimate in ambience, the outdoor family loggia steps out to the private oasis and stone water walls.

Mahogany cabinets and ceilings complement the library and the great vista window beyond.

The living room flows elegantly into the foyer, with its indoor/outdoor koi pond, and out to hilltop views of downtown Los Angeles beyond.

Horizontal planes of stone, ipe wood, and water carry the eye to the skyline beyond.

Azure water spills over the travertine weir of the pool, reflecting the house and guest house.

The south elevation before the remodel. the home took little advantage of the incredible hilltop site.

Before first floor plan of an earlier, 1980s French remodel.

Before second floor plan.

Remodeled south (front) elevation.

After, first floor plan.

After, second floor plan.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X