Merit Award: Lakeside Lovely

By creating "zones" and using varied finishes to define spaces, the designers dramatically changed the look and flow of this L-shaped kitchen.

The homeowners, who keep kosher and host many family gatherings, wanted a space that would accommodate different culinary techniques and top-of-the-line applicances yet also allow for togetherness and comfortable interaction.

Tall wall units along the kitchen's support wall provide additional storage space as well as room for wall ovens, an appliace garage, refrigerator and more.

At left, two multifunctional islands offer prep space, a wash sink, and room for storage. On the right is a casual buffet area that can also be used for prep.

This area was originally the family room. The wall separating it from the kitchen was removed, transforming it into a casual dining space with room for a small office as well as a grand piano.

The casual dining and office area.

The formal dining room. Uniform flooring unites all the spaces, creating one contiguous living space.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X