Dynamic Direction

Updating a warehouse, using green building techniques, to reflect the creativity of its occupants

This office/warehouse was designed by Assembledge to reflect Aether Apparel's creative culture.

Before: The designers wanted to maintain the raw, industrial feel of the original 1953 warehouse.

A new roof allowed designer David Thompson to expose and highlight the interior wooden bow truss ceiling

New operable windows (Fleetwood, fleetwoodusa.net) on the south side of the building let in natural light, but presented a heat gain issue, so the designer added a canopy.

The dual-purpose canopy provides shade and has solar panels that power the structure. The two-sided solar panels capture solar energy from above and capture rays reflected off the ground.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X