Building Culture

A remodel that lets in lots of light and makes the most of an open plan matches the business with its surroundings.

BEFORE: The original entry for One & Co., an industrial design firm in a turn-of-the century brick warehouse in San Francisco’s Mission District.

AFTER: The renovated entry way and loading dock set the stage for the newly created bright and open interior.

The existing interior was a warren of partitions and furnishings.

The new studio is open and uses a variety of materials and textures. PRODUCTS: Flooring -- rubber (Artigo) and engineered wood from Golden State Lumber; Lighting from Lightolier, Artemide, and Delray; Benjamin Moore paints and stains; hardware from Rixon, Valli&Valli, Hafele, and Hager.

The renovated entry and reception areas. The ceramic tile above the entry desk was designed by the client and harmonizes with the existing building shell.

Modern details and materials are integrated with the historic shell as seen in the small conference room and materials library.

Natural light is available to multiple work spaces.

Layered views create interesting spatial sequences.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X