Box Step: Simple but Bold Changes Turn Tudor to Contemporary

This whole-house remodel and addition bring an L.A. home in line with its owners' modern style.

To combine the courtyard sections into a single cohesive space, architect Margaret Griffin removed a center wall. Telescoping doors in the living room help extend the living space into the courtyard, with an easy flow from the living room to the dining room to the fire pit.

Architect Margaret Griffin moved the stairs from the center of the house to the back of the home. The new location helps organize the levels and also creates a large main floor living space with a library, dining room, and living room. She says this “cleaner sequence” also helps connect these spaces to the backyard.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X