A 1960s box in San Francisco receives a green makeover

Terry & Terry Architecture remodels a nondescript 1960s house into a handsome and sustainable urban residence.

The designers scooped out spaces on the existing home's rear elevation to make way for a porch and a balcony.

An expanded exterior stair becomes a funnel for natural light.

A new ipe skin redefines the front elevation (shown) as well as the back of the house.

Before its renovation, the house failed to connect with its backyard.

Alex and Ivan Terry created a sense of continuity by bringing the ipe inside the house to rooms such as the kitchen/dining/living space.

The home's floorplans before the renovation.

The home's floorplans after the renovation.

A top-floor skylight pulls daylight into the interior stairwell.

Generous windows allow for light and views in spaces such as the master bath.

Join the Discussion

Please read our Content Guidelines before posting

Close X