Enlisting the assistance of designer Jennifer Levy, Brooklyn residents Bosco Sodi and Lucia Corridor decided to incorporate clean lines and a minimalist feel when updating their kitchen. This included an open floor plan kitchen and IKEA cabinetry. Levy used these elements to transform the 180-square-foot kitchen with symmetrical design along with plenty of storage space.

As Houzz contributor Karen Egly-Thompson writes,

"The star of the kitchen — a custom waterfall island and breakfast bar — is a clever modification designed by Levy. 'I wanted to create a symmetrical anchor on that side of the room, and incorporate organic material to warm up and balance the modern high-gloss cabinetry,' she says. To make it, the contractor built a 42-inch bar-height wall behind the base cabinets at the sink area. This wall supports the top butcher-block piece. Two sides were added to create the waterfall look, both cut from a second butcher-block piece, and installed with neatly mitered corners. "

To read the full story, click below.

Read more >