Instead of remodeling their home for now, a Washington, D.C.,-based couple wanted to redesign their 100-year-old Capitol Hill rowhouse for their future needs. KUBE Architecture’s principal Janel Bloomberg was tasked with creating a home that would accommodate the couple as they aged-in-place with wider hallways for a future wheelchair, updated modern design, and condensing the space to be narrower.

Builder writer Edward Keegan takes a deeper dive into this unique remodel,

"The width necessary to accommodate a wheelchair—36 inches—became the controlling dimension for the redesign. Continuous open space on the first floor breaks down the sense of narrowness that usually constricts a rowhouse, connecting a media room at the front to an ample kitchen and living area that extends into the garden at the rear. These spaces are separated by a central core that conceals an elevator, powder room, pantry, and stair to the basement—while maintaining a bearing wall from the existing construction."

Read more >