When a family of five wanted to remodel their kitchen, they turned to Feldman Architecture to do the job. Silicon Valley entrepreneurs wanted to turn their kitchen into a place that was for both entertaining and play for their kids. The husband and wife love to cook and entertain, but they wanted to have a kitchen that was not only functional, but allowed them to be with their children. To accommodate their busy lifestyle, project manger Tai Ikegami and his design team created an open, L-shaped workstation connecting the kitchen, living room, and outdoor space.

By incorporating floor-to-ceiling fold-back windows and collapsible doors that face the backyard, the husband and wife can keep a watchful eye on their children as they cook.

The dining room, which is enclosed by a steel-framed glass solarium, extends onto the back patio, creating a place to eat, work, and enjoy the site’s natural surroundings...Because the front of the home is where the children often play, the architects outfitted the kitchen with a carefully angled window that allows the adults to keep an eye on the children, and approaching visitors, while cooking.
Read more >