For this Chicago-area master bath, architects at Studio Dwell pulled off one of the most difficult tricks in bathroom design: maximizing natural light while maintaining privacy.

"The 204-square-foot retreat, part of a larger overall master bedroom suite, exudes a secluded feel yet benefits from various light sources: A 12-foot-long clerestory window above the room's pair of sinks allows soft morning light to discreetly enter the room. Light also flows in from a private terrace via a floor-to-ceiling window, illuminating the open shower area and providing glimpses of the sloping terrain and nearby Fox River. All natural lighting is controlled with Kawneer high-efficiency windows to prevent solar heat gain without shading."

This project was also a 2015 Builders Choice and Custom Home Design Award-Winner. View more of the award-winning projects here.

Read more >