The owners of this once dilapidated 1927 bungalow in Austin, Texas wanted their home to be divided into two areas—one for fun and one for function. Tim Whitehill of Alterstudio Architecture designed a bi-nuclear house that splits the space into two zones connected by a glass entryway. The light structure (left) is the renovated existing home, used for working and sleeping, and the dark structure (right) is the new addition, built for socializing and leisure. Remodeler Ford Strei used new windows and skylights to create a sleek modern design with an open feel. Sustainability was also a big part of this project: The upgraded home has a rainwater collection system, and reuses lumber from the original home in shiplap accent walls, countertops made from long-leaf pine beams, and split cedar entry steps.